2017-09-08
呢间近近哋地铁,食海鲜小菜嘅餐厅睇落好企理,唔似一般路边档之前食过lunch,都系啲小菜,今次经过见门口个餐牌啲𩠌好似都几啱食,所以就入咗去7点入到去已经好多人食饭,座位都几阔落,好似都几啱约客人嚟呢度倾生意嘅感觉坐低首先叫咗普洱茶,然后先睇嘢食餐牌同外面嘅一样,仲有好多其他嘢拣,但系食海鲜都系想食新鲜嘢,所以就叫咗个冻螺,蛏子皇同炸豆腐份冻螺份量都几多,面头个几只特别大粒好多肉,下面个啲都好大而且浸满豉油汁,带蒜头香螺肉干净冇沙,新鲜螺味唔会霉,弹牙得嚟几有咬口,不过用牙签撩佢出嚟嘅时候要小心唔好弹到对面/隔离个个本身侍应俾咗两只大碟我哋装啲螺壳,食到咁上下都有主动帮我哋换过只新嘅,可以继续拆蛏子啦金银蒜粉丝蒸蛏子好大只好新鲜!!!上面铺满炸蒜,生蒜同埋葱粒,好够味,粉丝索哂蛏子嘅鲜味同豉油,好入味主角蛏子好新鲜,白雪雪啖啖肉,肉厚肥美,一人一只都好够食size系比出面食嘅蛏子皇仲大!king-sized食得好开心 (心心眼)个海苔炸豆腐望落去似系fusion菜,因为唔似中式嘢,有少少似日式烧丸子,大阪烧咁豆腐切成长方条形,方便夹口感偏硬身,有少少似蒸蛋同玉子豆腐,因为系淡黄色嘅,都
坐低首先叫咗普洱茶,然后先睇嘢食
金银蒜粉丝蒸蛏子好大只好新鲜!!!
主角蛏子好新鲜,白雪雪啖啖肉,肉厚肥美,一人一只都好够食
豆腐切成长方条形,方便夹
口感偏硬身,有少少似蒸蛋同玉子豆腐,因为系淡黄色嘅,都几滑溜
外面嘅炸粉唔厚,唯上面淋上烧汁令到个皮唔脆,不过同时味道加分
整体嚟讲都几好食