2019-06-09
净系睇门面已经冇得输,劲有中国古代气式,仿如置身于古代世界咁。入到餐厅都贯彻左中国风既味道,所有既枱、台、吊灯、屏风、什至碗碟都采用青花瓷既款色都系好古代风,装修布置值得一赞👍🏻影相一流坐低之后,就系俾一碟青瓜前菜🥒,仲见到枱面已经有不同既鼓油配料俾大家任君选择:葱花、辣椒🌶️、芝麻、莞茜等等。大家会好好奇相片既左上角,见到有一壸好似茶壶既物体,其实呢个系鼓油黎ka🤪真系玩味十足。由于我地唔系好食得辣,我地叫左个滋补养生锅,就系美颜花胶鸡锅喇🤩个煲劲有气势,有🐲两个龙头🐲间铺头真系好细心,因为汤同花胶分开上,唔会放埋一齐落个汤底,侍应等个汤水滚之后,佢会帮我地将大旧既花胶剪开、放落个汤度,仲会建议我地先饮个汤底。个鸡汤真系一流😍,好香又唔油,又鲜甜我都忍唔住饮左两碗先开始烚下烚下😝真❤️推荐👍🏻雪花牛肉雪花分布平均,烚既时间唔需要太多,好嫩口,而且牛味十足。杂菜并盘菜类新鲜丰富,有莲藕,芦笋,粟米🌽,生菜🥬,木耳,蕃茄🍅等钟意食唔同种类既蔬菜,又想样样都试下,呢个就好适合大家喇黑松露蟹肉饺呢个好足料,有好香既黑松露味、多蟹肉,整熟左之后都冇散开😋😋奶冻最后餐厅仲送甜品🍮俾我地,好滑好好食总
真系玩味十足。
个煲劲有气势,有🐲两个龙头🐲
真❤️推荐👍🏻
雪花牛肉
雪花分布平均,烚既时间唔需要太多,好嫩口,而且牛味十足。
杂菜并盘
菜类新鲜丰富,有莲藕,芦笋,粟米🌽,生菜🥬,木耳,蕃茄🍅等
钟意食唔同种类既蔬菜,又想样样都试下,呢个就好适合大家喇
黑松露蟹肉饺
奶冻
最后餐厅仲送甜品🍮俾我地,好滑好好食
总结,呢间餐厅质数好好,而且侍应服务好好,中途会不断主动帮助隔走汤面油,而且食物质素好,下次会再黎呢度食👍🏻