2024-12-30 373 浏览
一讲起九龙城嘅美食,第一样一定系谂起泰国菜~我都系最近先知原来九龙城多咗好多唔同嘅嘢食,包括呢一间隐世手工pizza🍕我对依一间舖头几有记忆点~读起佢舖头名mama mia就会谂起以前好出名𠮶套音乐剧,而且舖头用咗好大胆嘅黄色做主色,成间舖头睇落好有活力!入舖头嘅时候系全full House,而且舖头由店员去到厨师都真系意大利人嚟👨🏽‍🍳佢嘅价钱都几亲民,我哋叫咗二人餐$268,仲要免加一-头盘:是日精选汤品& 特选田园沙律🥗-Pizza🍕Pizza可以任何一款都得~我哋拣咗避风塘海鲜上面有好多八爪鱼🐙好弹牙通常Pizza啲虾都烚熟摆喺上面,但依度只虾系炸咗嘅~反而觉得好夹同埋配衬得啱啱好!而且佢哋嘅薄饼底都系手工制,厚薄适中,佢另外再配咗个酸忌廉汁,点嚟一齐食个味道提升好多!-小食🧆我哋拣咗自家制肉丸~有四粒大大粒!嚟到嘅卖相有啲似IKEA嘅肉丸,但系size比佢大一倍!食得出系真材实料-薯条🍟另外我哋加咗个薯条,呢一个价钱份量都算多~重点系整得啱啱好,因为我唔钟意食太脆🤣

-头盘:是日精选汤品& 特选田园沙律🥗

-Pizza🍕