2019-01-30
话说呢间已经成为左我同朋友饭聚谂唔到有咩特别选择时既必然之选。 点解?因为佢d𩠌菜真心煮得好食啰平日夜晚去唔full, 唔驶等位今日重点推介 - 咕噜虾球~我不嬲钟意食咕噜肉,酸酸甜甜好好味,不过成日觉得入面d肥猪肉食得多唔太健康。 今日见到竟然用虾球黎做, 紧系要试下啦。 嗯嗯,甜酸度同脆口程度都做得好好,由猪肉变成虾球,口感变得更爽口弹牙,实在系无得弹呀👍呢个开边虾糯米饭~荷叶托底,铺上糯米饭再铺上开左边既虾去蒸去焗, 糯米被荷叶香气同虾渗出黎既鲜味夹攻, 再加上蒸既时间岩岩好, 一口饭一口虾, 饭落去既鲜味难以形容~食完以后你会绝对会对荷叶饭有高一层次既要求薯仔牛柳粒一向认定薯仔牛柳粒既皇者系深水埗某店,但我而家可以讲有囍整既水准系同水平👍无论个芡定系牛柳粒本身都整得好好, 好入味。 我成日觉得呢味𩠌看似普通, 但就系普通先最考厨师既厨艺。我食得出呢间铺既厨师真心有料到~最后食个特色小食 - 咸蛋炸鱼皮我谂呢味菜唔系度度都食到, 大家黎开一定要试下, 你食之前系唔会有谂过咸蛋同炸鱼皮系可以咁夹的,香脆 惹味 ~ 我肯定我下次再黎食饭, 呢个鱼皮我一定会再嗌黎食👍总结一句, 呢度位
平日夜晚去唔full, 唔驶等位
今日重点推介 - 咕噜虾球~
呢个开边虾糯米饭~
薯仔牛柳粒
最后食个特色小食 - 咸蛋炸鱼皮
总结一句, 呢度位于太子方便就脚, 装修舒适, 最紧要野食真系好味, 真心推介大家要黎试下