2012-09-05
本人热爱奶, 及所有奶类制品, 可能你会觉得我系奶都赞, 但偏偏呢, 你越钟意一样野, 你越食得多, 你会对佢要求越高。记得第1次吸引我埋去望第1件事系人多, 那时候是新开张, 我好记得我睇错价钱, 以为20蚊禁大杯, 重同女朋友讲话: 话, 唔怪得禁多人喇!到找钱先发觉足虫, 不过唔紧要喇, 事情已经发生到无得翻转头既地步…铺头好光, 好清新, 好四叶草, 又似以前初出道天真烂漫既村史, 好健康, 好森麻。 我食过芒果, 同埋VANILLA既口味, VANILLA果杯唔合格, 但呢杯芒果系会令人产生一个礼拜想食一次既冲动。 芒果杯有3层, 贵得很 ($65), 但足料, 奇怪在你无论分开食, 搞埋一督食, 都禁好食。 酸甜平衡得洽到好处, 质感复杂得很因为每1层都有好多唔同野, 佢唔会好似名画家jackson pollock撒米般乜都抄埋一碟就交功课, 认真程度可见一班。今次买左杯荔枝布甸, 上层太硬, 下层太软, 上层荔枝味假, 下层奶味寡, 特登分开食同一齐食同样唔好食, 唔系难食亦唔贵, 但就唔建议。除左价钱考虑外, 我觉得Smile绝对系Fro-yo既首选, 不过新推出既杯杯
除左价钱考虑外, 我觉得Smile绝对系Fro-yo既首选, 不过新推出既杯杯绝对唔建议试。