2018-07-22 794 浏览
这店开了近半年,这次是我第二次嚟,上一次朋友介绍,谂住系一间西餐厅,慢慢食,嚟到先知,一间很细嘅店,做附近熟客多,所以食完便急赶要走,因为唔想阻住其他客人,上一次试了纸包鱼,食得出用心做,决定下次约一大班朋友过来试真啲⋯⋯因为身边太多为食猫,于是决定包场,唔想食到急急赶。今次set 好四个餐: 鱼、猪、牛、鸡每个菜都做得相当好。Paper wrap fish 香草柠檬纸包鱼,女士们相当喜欢。Black pepper salt pork belly 黑椒盐焗五花腩,我初初以为一定巧肥,怎料她竟然配上了好像日式寿司的饭团,加上蒜片,简直夹到不得了。Earl gray roasted chicken 伯爵茶焗烧春鸡,配菜系山约,感觉健康好食唔怕肥。Gills beef slice with Asian herb sauce ,薄切牛排,她煮牛半生不熟恰到好处,值得一赞,香港租金贵,所以能坚持自己嘅梦想,去开一间食店,绝对不易,用心做好每一度菜,值得支持。
⋯⋯
因为身边太多为食猫,于是决定包场,唔想食到急急赶。
今次set 好四个餐: 鱼、猪、牛、鸡
每个菜都做得相当好。