2023-08-02
依家好多餐廳求其整啲套餐都叫自己私房菜,其實食啲勁頹嘅嘢。有個觀塘朋友食過榮哥介紹我先夠膽去,雖然裝修未算好豪華,但食物質素高,有魚有肉有燉湯,人均都係四百幾蚊,係抵食淨係啲前菜已經好吸引,沙律係用本地菜,芝麻醬好香,個自家甜酸齋係近年食過最正,質地同味道都不得了。燉湯又係好高質,一滴油都冇,啲肉雖然唔係每一嚿都好嫩滑,但係豚肉味好香,亦都有啲連埋筋嘅位置好正黑豚肉排骨肥瘦適中,一炸起就上碟熱辣辣,陳皮味好香江南百花雞係出名手工菜,喺香港都未食過,比起最傳統做法只有蝦皮包住蝦膠,多咗層雞肉,原來都唔錯,在用黑白芝麻一齊炸,好似蝦多士咁好香同去飲一樣,食到個飯大家都停晒手,但我覺得個紅菜頭紫薯炒飯甜甜地又幾好味,最後都包左底😂😂點知去到涼粉甜品大家又開胃返😂😂
黑豚肉排骨肥瘦適中,一炸起就上碟熱辣辣,陳皮味好香
點知去到涼粉甜品大家又開胃返😂😂