2013-06-03
今日等饭伴于湾仔开完会,行行下经过见到呢间马来西亚野, 所以比一次机会佢试下喇!今日叫既野食如下:咖哩喇沙"2沟" - 首先...成个喇沙都系冇喇沙味架!!! 成碗野都系得咖哩味....同我想食既野完全唔同!!!)个咖哩有点儿辣, D鸡就正正常常咁喇....不过真系1%既喇沙味都冇啰...好失望...饭伴叫既鸡丝虾汤河, 根据佢既报告, D鸡丝既味道好似海南鸡既味道, 佢碗面都几好食咁㖞~马拉盏通菜 - 我觉得系最好食既一样野, 热辣辣炒出黎既通菜有好足料既"马拉盏"味~又唔会太咸, 不错的一个菜。最后因为我个咖哩面太辣, 叫左一杯野饮 (唔记得叫咩名....好似有桂圆架...)呢个几好饮㖞, 有D似冬瓜茶, 好甜好润既感觉, 唔错!
行行下经过见到呢间马来西亚野, 所以比一次机会佢试下喇!
今日叫既野食如下: 咖哩喇沙"2沟" - 首先...成个喇沙都系冇喇沙味架!!! 成碗野都系得咖哩味....同我想食既野完全唔同!!!)个咖哩有点儿辣, D鸡就正正常常咁喇....不过真系1%既喇沙味都冇啰...好失望... 饭伴叫既鸡丝虾汤河, 根据佢既报告, D鸡丝既味道好似海南鸡既味道, 佢碗面都几好食咁㖞~ 马拉盏通菜 - 我觉得系最好食既一样野, 热辣辣炒出黎既通菜有好足料既"马拉盏"味~又唔会太咸, 不错的一个菜。 最后因为我个咖哩面太辣, 叫左一杯野饮 (唔记得叫咩名....好似有桂圆架...)呢个几好饮㖞, 有D似冬瓜茶, 好甜好润既感觉, 唔错!