2020-07-17 526 浏览
✦热卖大甲芋圆 $28-芋茸露既芋头味重👍🏻-芋圆地瓜圆烟韧度适中-包馅芋圆既地瓜圆外皮食落有明显既地瓜味-热同冻都一样好食,唔嗜甜既觉得甜度适中✦焙茶仙草芋圆 $26-焙茶雪糕茶味浓而且唔会太硬亦唔系溶既状态-芋圆份量少左d,仙草占左成个碗70%✦特盛豆花芋圆 $27 -豆花系百福即食豆花𠮶种,本身就又滑又甜甜地–面头既豆腐雪糕食得出系豆浆味,但比较多冰渣-莲子部份未去芯,一咬就中招成口苦已经好耐冇食过一间甜品铺个menu系below$30🤑每一碗既份量系绝对够食,而且芋圆,仙草,豆花,芋茸露,连旧芋头都系好食,讲CP值绝对比鲜芋仙高🤘🏻大甲芋圆既份量系一个perfect饭后可以塞落肚而又唔会好有罪恶感既份量🤏🏻唔会好似鲜芋仙咁两个人share一个又唔甘心,但叫左两款又大家都食唔哂🥱食完鲜芋仙会好口渴,佢既甜会令到喉咙有浆住既感觉,但大甲芋圆反而冇呢个问题😋好味指数:8.5/10CP值:5/5

✦热卖大甲芋圆 $28
-芋茸露既芋头味重👍🏻
-芋圆地瓜圆烟韧度适中
-包馅芋圆既地瓜圆外皮食落有明显既地瓜味
-热同冻都一样好食,唔嗜甜既觉得甜度适中

✦焙茶仙草芋圆 $26
-焙茶雪糕茶味浓而且唔会太硬亦唔系溶既状态
-芋圆份量少左d,仙草占左成个碗70%

✦特盛豆花芋圆 $27
-豆花系百福即食豆花𠮶种,本身就又滑又甜甜地
–面头既豆腐雪糕食得出系豆浆味,但比较多冰渣
-莲子部份未去芯,一咬就中招成口苦

好味指数:8.5/10
CP值:5/5