2006-12-11 39 浏览
同男友仔都系爱牛之人~结果听闻呢间野既牛好出名就去左食lu~基于资金唔算太充裕,决定将资源投放系牛身上.2个人叫晒最出名既牛边,牛颈,牛脊,牛肉粒.仲有花甲.西洋菜...其他叫过咩就唔系好记得.落order时见到个waiter好似O 左咀...我谂好少有人少少又叫齐d牛挂..叫左最普通沙爹汤底,估唔到几好,几浓味,汤底有好多瑶柱碎.d牛一次过黎晒,其实都已经唔系好识分,问左几次先分到.-牛边:比较多肥膏-牛颈:最重牛味-牛脊:我最like,入口即溶,雪花分布得好平均,系supermarket卖几十蚊一包得5块个d货~好正!-牛肉粒:肥瘦分明,渌好耐都好多肉汁,不过个人略嫌麻烦..好多时渌完揾唔返~一粒粒咁..-花甲:都几大只,一碟都有十几廿只,好似48蚊,几抵食-竹蔗水:自家出品(感觉上)-西洋菜:冇特别佢门口有好多水缸装晒海鲜咁样...真系几吸引架~牛又真系好正wor~绝对系牛痴必食~佢仲有d好得意,牛利,牛心椗,软骨呀..有个好似系牛既横隔膜,不过因为得2个人结果叫唔到几多~可惜~不过环境真系几嘈..唔知系撞彩定咩,上次去劲多中年大声汉,真系嗌交咁大声倾计.搅到坐对面都唔太倾到计咁

-牛边:比较多肥膏
-牛颈:最重牛味
-花甲:都几大只,一碟都有十几廿只,好似48蚊,几抵食
-竹蔗水:自家出品(感觉上)
-西洋菜:冇特别

佢门口有好多水缸装晒海鲜咁样...真系几吸引架~牛又真系好正wor~绝对系牛痴必食~佢仲有d好得意,牛利,牛心椗,软骨呀..有个好似系牛既横隔膜,不过因为得2个人结果叫唔到几多~可惜~不过环境真系几嘈..唔知系撞彩定咩,上次去劲多中年大声汉,真系嗌交咁大声倾计.搅到坐对面都唔太倾到计咁~