2017-11-25 535 浏览
是日嚟到旺角做野,做到中途想揾个地方坐低做,又咁啱想食 lunch,就决定过嚟呢度喺地图上见到呢度系酒店,但点估到酒店底会有综合大楼,仲要系有天桥去朗豪坊嘅由地下搭扶手电梯,一入门口就系呢间舖,二话不说即刻叫翻个农夫包试吓起初入门口我以为个场好细,买完野行入去揾位先发现原来可以行入啲,不过有位就坐啦,做野要紧呢个包要等大约10分钟,坐低之后就做埋啲野,做吓做吓就有野食啦咖喱猪颈肉农夫饱($62:$60包餐汤同热饮,冻咖啡加$2)其实用胶刀叉系几难切开个包,而舖头都好贴心咁比咗对手套用个包都几大个,仲大过我个拳头,用锡纸包住,我估同佢整嘅方法有关,一嚟可以固定个包切开咗嘅盖面,二嚟都可以保持温度,个包外层几脆吓,而入面系松软嘅,几易入口咖喱汁就系分开上嘅,上面有加香草,大大兜唔惊唔够用一开始我倒咗小小汁入去包入面,浸一浸啲猪颈肉,之后就将个包逐旧逐旧撕出嚟、点咖喱汁咁食,我觉得啲咖喱汁入面有好微小嘅辣,系食完大半先开始有啲啲辣嘅感觉,同埋个汁唔系甜咖喱,配农夫包食都唔差至于啲猪颈肉就有小小弹牙,都比较易咬,份量亦都系正常嘅;个汤酸酸甜甜咁,食完啲肉饮翻啖汤都算有助消化至于冻咖啡都系呢间舖

咖喱猪颈肉农夫饱
其实用胶刀叉系几难切开个包,而舖头都好贴心咁比咗对手套用
咖喱汁就系分开上嘅,上面有加香草,大大兜唔惊唔够用
至于冻咖啡都系呢间舖出名嘅,我听住个收银向我前面𠮶个食客推介嘅,咁我都唔执输叫一杯
咖啡嘅卖相唔差,饮落啲咖啡味都几香,特别我饮开走甜嘅,个咖啡味系出啲嘅

食到饱一饱,又系时候继续做野了
2017-11-25