2017-01-16
其实我一直都好信食评,呢间位于工厂既西餐,我真系用心研究过,才在家人生日的日子来用膳,点知...... 或许人地支笔太好,又或我太易信文字描述了,最终伏左。当我一去到时,感觉不错的,因胜在够大,点坐都唔迫。餐牌内的食物,没那么特别,一般西餐厅都有。我即时打开d 食评,一口气叫了推介食物,包括慢烤羊架、斧头牛排、西班牙海鲜饭、猪肋骨...... 点知当然一个比一个失望。【西班牙海鲜饭】似是南瓜汁湿炒饭,冇海鲜味,都不多海鲜,同埋唔够热,要知海鲜唔够热,其实就会有d 腥味。【斧头牛排】系就系超大旧,但有三份一是肥膏,即冇肉食。加上我估佢烤时唔热,所以油还油,肉还肉,食落去得个 「稣」字。【大虾凯撒沙律】只虾用油炸,所以影响晒沙律清新的感觉。而沙律汁太喊了,俾得呢个价钱,我期望在头盘应该有惊喜。点知换来系「惊」ar !希望今次真系个别事件,唔好浪费左咁靓既场la !
【西班牙海鲜饭】
【斧头牛排】
【大虾凯撒沙律】
希望今次真系个别事件,唔好浪费左咁靓既场la !
餐包
大虾凯撒沙律