2021-08-09
因为某D原因所以过咗嚟呢区食Lunch, 可能大家都闷得太耐, 而呢间又系大间得唻可以戴竉物嘅餐厅, 一见到个Menu Set, 中午唻咋㖞, 都唔系叫平㖞, 不过可能好好质素呢(心谂), 咁嘅然有个推介我就放弃我最爱嘅牛拣佢个银鳕鱼柳伴香芒汁, 饮品加钱唻个黑牛先(因为真系热到颠) 唻到, 个摆位都有嘅, 但好细碟, 食落去其实个香芒汁同佢唔系几夹, 仲要有点腥, 同我食过好食嘅银鳕鱼柳系有分别, 一望个价钱同佢嘅份量都唔系好成正比, 友人嘅松露香菌意大利云吞(推介)同日式鳗鱼炒饭及香橙砵酒烩鸭(传统), 个意大利云吞嘅味都浓芝士, 不过我本身对意大利云吞除咗个汁, 本身我对云吞唔好, 因为似面粉团(所以我唔作评论) 但可唔可以份量大D, 你个炒饭好贵? 小到有点过份, 我地要好慢好慢食先可以填饱一点, 仲要个鳗鱼系有小小一冻咗就有轻微嘅腥, 香橙砵酒烩鸭(传统)个砵酒味唔重, 呢个鸭有点鞋. 我觉得佢个周打鱼汤反而有番D水准, 不过好就对佢地嘅份量真系唔太接受希望佢地平时唔系咁啦