2020-11-17 501 浏览
日前经过东汇坊,有间餐厅喺度装修, 佢嘅装修好吸睛 ,墙壁嘅人工手作墙画 ,真系一个打卡嘅好地方。 卒之等到佢开张 ,第一时间去帮衬 ,一入去见到一部名牌嘅意大利咖啡机"La Marzocco", 俗语话工欲善其事必先利其器, 既然用得呢个咖啡机,咖啡—定必选, 果然味道香浓 ,佢哋系用咗埃塞俄比亜,危地马拉,萨尔瓦多及墨西哥混合埋 咖啡豆 ,真系不惜功本。友人叫咗杯朱古力, 我都试了一口, 朱古力系我试过最浓味嘅一只 ,一个好嘅开始就系咁嚟到。主菜真系多,食品包括 咗英意港日韩,英式代表系我favor 炸鱼柳配薯条 ,意式代表系非他她( 意式烟肉菠菜蛋批), 配沙律, 港式更多选择 其中瑞士汁鸡翼煎双蛋饭, 脆脆肉丝炒面 。日式嘅代表系日式咖哩猪扒及韩式代表辛辣面。咁多选择 卒之叫个"非他他蛋批"配沙律,非常特别,外层是浓浓蛋浆,蛋浆焗得非常嫩滑,烟肉的份量不少,咸度适中,而且还加了洋葱,熟洋葱的清甜和鸡蛋味道非常夹,超级好吃。这间餐厅无论系饮品同埋食物 ,都睇到厨师系用心制作,卖相都是做得饶有心思,美轮美奂。
非他她(意式烟肉波菜蛋批)

2020-11-05
午餐
非他她(意式烟肉波菜蛋批)