2018-06-17
今日赶时间,见呢度光线企理,就入咗嚟依度食。已经过咗午饭时间所以冇乜人。呢度嘅待应非常好客,态度诚恳,介绍我哋食英式全餐,另外因应自己嘅喜好拣咗鳗鱼饭。原来餐厅试业中,侍应邀请我哋晚市再嚟,因为晚市嘅餐牌会比较丰富,午市因为呢一区人少,所以选择就少好多,不过始终少去呢区。奶茶茶味较重,未算好滑,吊下奶茶瘾尚可接受。细心睇吓原来呢度主打嘅系健康嘅茶餐,餐牌都写明唔会落色素同埋味精,食起上嚟感觉似住家菜,亦都真系唔油腻。$68蒲烧鳗鱼饭,鳗鱼大大块好抵食,肉质嫩滑唔算玫,鳗鱼嘅尾部比较多骨,但系算系可接受可吞咽嘅硬度。饭质烟韧,可惜鳗鱼汁感觉似甜豉油多于日本鳗鱼汁。整体感觉食完系清新舒服嘅。⬇️英式早餐多士烤得刚好,滑蛋够滑,薯饼脆但不油腻,蘑菇好有牛油香,脆皮肠名符其实。如果蕃茄稍为香煎更好。
奶茶茶味较重,未算好滑,吊下奶茶瘾尚可接受。
⬇️英式早餐