2019-10-11
本身上网睇食评讲到呢间位于屯门盈丰商场地下呢间泰国菜「泰发泰国餐厅」好似好好食~点知同家人去食~大家不但对服务态度感到失望~连最基本嘅食物都点解会咁难食!我哋点咗几款食物~1)柠檬烧牛肉(餐牌写住 No.1)餐牌上写住一条辣椒🌶️~点知出到嚟系辣到癫~(本人自问都食得辣~沙律佢都系写一只辣椒🌶️我食过都唔系辣)加上烧牛肉唔知点解好似擦子胶咬极都咬唔开~好硬~我哋每人食咗一块(3小块)问佢点解咁硬~服务员态度超差~之后走开唔理我哋~2)金柚沙律呢个系全餐入面算系正常嘅一碟3)明炉鱼鱼唔新鲜都算~成条鱼唔入味~个火都未开始食嘅时候已经熄咗~配料无咩味~我哋只食咗一边鱼尾成条又就咁放系到无食~4)鱼露鸡呢只鸡就不得不提~图中大家应该见到~啲鸡「鞋」到好似煲完汤咁!不单止一啲鱼露味都无~真系「超级难食」!!!我表达紧啲食物点解会咁难食嘅时候~其中一名侍应仲要大大声咁话「唔洗理佢」食物差态度更差到爆~我哋食净劲多~基本上只食咗沙律7成、鸡几件、鱼尾一边仔、每人一块牛~(即系好似人哋试咗食咁就走)埋单一蚊都不能少~收$422好嘢!食饭仲要受气!「人生中最难食嘅泰国菜」非呢间「泰发泰国餐厅 -屯门盈丰店
我哋点咗几款食物~
1)柠檬烧牛肉(餐牌写住 No.1)
餐牌上写住一条辣椒🌶️~点知出到嚟系辣到癫~
2)金柚沙律
呢个系全餐入面算系正常嘅一碟
3)明炉鱼
我哋只食咗一边鱼尾成条又就咁放系到无食~
4)鱼露鸡
食物差态度更差到爆~
埋单一蚊都不能少~收$422
好嘢!食饭仲要受气!
「人生中最难食嘅泰国菜」非呢间「泰发泰国餐厅 -屯门盈丰店」莫属!