日式烧肉除咗放题外,单点式都有唔少好选择😎位于尖沙咀嘅「惊安烧肉商店」绝对系🐻嘅爱店之一❣️食物高质之余又抵食,而家宵夜时段仲有59折🫨坚系真惊安‼️.🔥上·九宫格💰$388🔸和牛三角腩/五花/赤身🔸极黑和牛/和牛三筋/一口和牛🔸厚切牛舌芯/韩式护心肉/壶渍牛肋肉.一次过品尝唔同位置,最啱两个人一人一块开心share😝和牛带丰富油花,烤烧时油脂融化,肉质鲜嫩细腻,油香四溢🤤特别钟情和牛三角腩入口即融嘅感觉🥰壶渍牛助肉好入味,肉质柔嫩且多汁💦厚切牛舌芯劲弹牙,肉味浓郁😋.🔥A4和牛牛板腱💰$198牛板腱呈现鲜明红色与细腻霜降,光泽感十足,就咁睇卖相已经流哂口水🤩职员会主动帮忙烧烤,唔洗惊唔识烧哂咗🤓入口充满油脂香气,柔嫩肉质喺口腔中慢慢融化😚可以加少少wasabi & 酸汁化解油腻感,更突出牛板腱鲜味🆙.🔥柚子渍鸡肉山💰$48鸡肉堆砌到成座小山咁,都系48蚊劲抵食🤪鸡肉散发柚子清香,好有清新感🌿.🔥鸡爽肉💰$48鸡爽肉即系鸡颈肉,有别于鸡胸/鸡腿肉,肉质带有种独特爽弹感😙唔系度度有,所以每次见到都必叫😛.🔥葱香月见饭💰$28食烧肉点少得碗白饭🍚加咗紫菜及洋葱碎,捞埋蛋黄,一啖烧肉一啖饭,无比

🔥上·九宫格

💰$48
鸡爽肉

🔥葱香月见饭
💰$28
食烧肉点少得碗白饭🍚加咗紫菜及洋葱碎,捞埋蛋黄,一啖烧肉一啖饭,无比幸福🥰

🍹青柠菠萝梳打
💰$28
感觉清新又唔会好甜,可以化解烧肉嘅油腻感😌
  • A4和牛牛板腱
  • 柚子渍鸡肉山