2023-10-15
好耐无update了 最近发现到间隐世高质西餐厅 上个靓水推介比大家🥰🥰餐厅系九龙塘女青雅舍,地点比较隐蔽,但其实都好近市区好易去,系又一村再行入少少,由九龙塘站出发大概10分钟左右就到~当日去系weekend夜晚,虽然都接近full house, 但成间餐厅灯光好有气氛,环境非常唔错🤩我地叫左 👇🏻💛 海鲜龙虾汤 $228呢个汤大推!可以话系目前为止我饮过最好饮既龙虾汤😆大概有2人份量,汤头非常浓郁,完全饮到龙虾既鲜甜,海鲜亦十分足料,有齐虾,带子同蓝青口,一次过满足你3个愿望🥳💛 马来风味烧羊架 $378main course份量好大份,亦都系大概2人份量🫶🏻一直以黎都唔系几敢食羊,因为惊会好大阵骚味,但呢个羊架完全无呢个问题,调味非常出色,每一啖都食到香料味既同时又食到好香既羊肉味,一d都唔会骚,油脂分布平均,食落感觉好满足🥹🥹另外每个main course都配两个配菜。我地拣左威士忌风味炒杂菌同杂菌义大利饭,炒杂菌火候控制得好好,蘑菇好有口感又juicy,意大利饭都好好食好creamy🥰💛 甜品 (巴斯克芝士蛋糕)$48另外试埋甜品,芝士蛋糕微暖,入面是流心的!芝士好ric
我地叫左 👇🏻
💛 海鲜龙虾汤 $228
💛 马来风味烧羊架 $378
main course份量好大份,亦都系大概2人份量🫶🏻
💛 甜品 (巴斯克芝士蛋糕)$48
另外试埋甜品,芝士蛋糕微暖,入面是流心的!芝士好rich,好满足😌
Overall黎讲呢间餐厅无论系食物,环境定服务都非常高质,诚意推介大家同另一半黎食个浪漫晚餐😋😋
📍Original Art
九龙塘海棠路66号女青雅舍地舖
#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #bubbletea #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去处 #hkfood #hkfoodlover #kimbap #hkfoodpic#hkfoodblog #finedining #羊架 #芝士蛋糕 #cafe#LF九龙塘#九龙塘美食 #美食推介 #九龙塘美食推介 #九龙美食推荐 #香港美食 #fusion美食