2018-11-07
之前泥过大概10次,都成两个月冇泥过,估唔到今次好可能系最后一次噜太耐冇泥忘记系冇人落单,叫个妹妹落单,佢回应「写纸」。我拎左张纸仔出泥,实在好耐冇写过,揾紧个lunch set既时候,佢话「最低」。我剔好左,佢就话「俾钱」。其实阿妹妹甘既服务同工作态度,唔知有冇人会钟意呢🙄话晒都系日本人主理既拉面店,服务仲差过茶餐厅⋯当然,遇著d甘有质素既服务,我都会收起友善既态度同应有既礼貌讲返拉面先。只蛋都几冻几流心,叉烧算冧,味道偏咸。拉面份量适中,汤底唔会太油同浓味。食左1/3,妹妹话「找钱」,俾返d散纸我。食到一半,心谂佢俾唔俾配菜都算,食完就闪。点知宜家先俾我,依然粒声唔出放低系枱就走😓最后上埋饺子,煎得唔错,味道方面唔太特别。其实世界级既服务坚赶客,搞到客人心情都差左,有时觉得d极麻烦极奄尖既客人系好可恶,但系d乖孩子要贴钱买难受咪仲惨
食左1/3,妹妹话「找钱」,俾返d散纸我。
最后上埋饺子,煎得唔错,味道方面唔太特别。