行过见到呢间韩国小店,见到个老板好似或者可能都系韩国人(其实望落听到佢讲嘢真系唔觉得佢系韩国人😅😅),谂翻起上一手个老板整嘅嘢食都好好食,特别系紫菜包饭,所以就打算试吓呢一间。一开始谂住试下佢个迷你紫菜包饭,但系点睇都净系见到个黄萝卜,见佢隔离张相明明有红萝卜等等其他配料,一拎起嚟睇,最多都净系见到仲有鸡蛋,之后就咩配料都睇唔到,所以就冇要到🫠本身就想嗌同场另一间出名嘅韩式炸鸡,咁岩见到佢呢间都有,而且张相望落都几吸引,谂住58蚊可能会大份啲又系「韩国人」整就试试佢啦~除咗炸鸡仲买咗个$38嘅炸酱面,我自己就麻麻地炸酱面,但系男朋友想试下就try try佢。一过去嚟就见到两个发泡胶盒,翻到位一打开就心知不妙,炸酱面个样比起炸鸡望落已经算好,但系食落去真系好咸,男朋友表示好似韩国即食𠮶啲炸酱面,而且我觉得一啲都唔好食🫠🫠另外个炸鸡真系…..一打开就见到啲鸡同年糕喺pat水状嘅汁度,见到有其他食评话佢似炸完之后用微波炉叮翻热,我真系十分认同!啲鸡另外再切到好细旧,而且完全冇炸嘅感觉,咬落去个口感一啲都唔实,软濑濑咁,而且个汁真系好难食,根本就唔系所谓嘅「甜辣」,每一啖食落口都唔知点解𠮶阵味

炸酱面

另外个炸鸡真系…..一打开就见到啲鸡同年糕喺pat水状嘅汁度,见到有其他食评话佢似炸完之后用微波炉叮翻热,我真系十分认同!啲鸡另外再切到好细旧,而且完全冇炸嘅感觉,咬落去个口感一啲都唔实,软濑濑咁,而且个汁真系好难食,根本就唔系所谓嘅「甜辣」,每一啖食落口都唔知点解𠮶阵味觉得好核突🤮🤮🤮年糕比起啲鸡食落感觉正常好多,咁嘅价钱又少又唔好食,强烈建议食返出名𠮶间!!!
韩式甜辣炸鸡

真系大家千其千其千其千其千其唔好去食!!!伏到喊🤢🤢🤢🤢🤢🤢