2018-11-12 239 浏览
最近都流行黑糖珍珠鲜奶,其实有时都想清清地饮杯清茶,话哂黑糖珍珠鲜奶都真系几肥,又固定左糖量,真系唔可以成日饮,朋友推介呢间comebuy tea,话茶味好出,住将军澳的我,见坑口新开左间,咁即管试下啦!铺头都几大几开扬,而且装修都几靓!可以见到有多款茶叶比你选择铺头仲有茶具同茶叶比你买走,送礼都唔错!茶叶柜用百子柜的设计餐牌如上而我就拣左桂花乌龙加黑糖Q(半糖),而朋友拣左厚奶乌龙加黑糖Q(半糖),当日唔算好多人,大概10人排队,约5分钟已经可以落单,而落单姐姐都好有礼貌咁介绍佢地嘅茶品,有善又细心,值得一赞!呢间铺头其中一个特色就系用冲咖啡的方式冲茶,将茶叶放落一个茶壳,再放入部机到,茶就直接冲在下面的容器,可见真材实料,真系无呃你,系即冲的真茶,无用粉,无预先整定的,新鲜即冲,我都有怀疑咁即冲十几秒,会唔会无茶味,不过唔洗担心,见到图中好多烟从机器顶部喷出,佢系用高温高压的方法用机器逼哂d茶味出黎,是一间有heart又落足本的铺头!职员有较多的活动空间,近年的珍珠奶茶店少见,对员工咁好,都值得一赞!等左大概10分钟,茶到了!茶香又浓,真系值得一试!而半糖的甜度适中,唔错!佢嘅黑糖

铺头都几大几开扬,而且装修都几靓!

可以见到有多款茶叶比你选择

铺头仲有茶具同茶叶比你买走,送礼都唔错!

茶叶柜用百子柜的设计

餐牌如上

等左大概10分钟,茶到了!茶香又浓,真系值得一试!而半糖的甜度适中,唔错!佢嘅黑糖Q唔系珍珠,而系似硬啫喱的东东,细细粒咁,有咬口但不是烟韧的那种,如钟表烟韧可试芋圆。

整体:钟意饮茶味浓的可以一试,佢冲茶的方式特别,比较少铺头做到,价钱平均约30蚊一杯,虽然唔平,不过佢每一杯都用一大壳茶叶去冲,真材实料,值得一试!
2018-11-11
15 分钟 (外卖自取)