2019-08-26
其实本身今日本身想去另一间餐厅,但系full左小弟即刻揾另一间餐厅补飞扫一扫附近餐厅,揾到依间平民扒房@友蚝食,即刻俾个名吸引左餐厅既名真系几重要,一睇到依间餐厅既名已经表达哂系有扒同生蚝食,仲要系走平民路线我地依啲小小小平民梗系要去反支持下啲平民餐厅啦餐厅门口已经话哂俾你听入面有啲咩食睇完就觉得都真系几亲民价餐厅食物价格虽然走平民路线,但装修同装饰物都配撘得相当有格调餐厅位置唔太多,大概十六位左右喺牛头下面系一啲围裙,等你食野果时唔怕整污漕件靓衫一去到每人都会送一碗餐汤俾你,依个系蘑菇忌廉汤,将蘑菇搅烂哂虽然讲唔上好香浓,但都合格既嗌左依个生蚝set,几抵食$198有一打依个生蚝set用既系南非生蚝namibia保持反一贯南非生蚝既creamy口感而且都好新鲜,生蚝上枱时你用叉督下距个群边仲系识收缩嗌左个澳洲禾牛200g虽然无讲明系m几既和牛,但系肉质鲜嫩,切果时无血水流出,解冻功夫做得几好龙虾意粉用波士顿龙虾蚶拆壳,够哂方便,唔使自已拆加上飞鱼子同三文鱼子,成个意粉多左一种爽脆既口感调味方面酱汁都好浓厚既龙虾汁味再顺提一提,侍应既服务都好有质素,一去到都已经好详细甘介绍有咩食,亦好
餐厅门口已经话哂俾你听入面有啲咩食睇完就觉得都真系几亲民价
餐厅位置唔太多,大概十六位左右
喺牛头下面系一啲围裙,等你食野果时唔怕整污漕件靓衫
嗌左依个生蚝set,几抵食$198有一打
依个生蚝set用既系南非生蚝namibia
嗌左个澳洲禾牛200g
再顺提一提,侍应既服务都好有质素,一去到都已经好详细甘介绍有咩食,亦好照顾食客既需要更加贴心既系侍应仲会不时提醒客人,外出既交通情况,(可因为香港最近假期既交通情况比较混乱 )其实甘既服务质素依家好多酒店都做唔到,好惊喜可以喺小店遇到