2017-04-27
之前喺Facebook某处见到有人话呢间好食,所以save低左,今日去开呢头就医肚兼试菜去到地图所显示嘅位置,唔见,有d铺又冇门牌,于是周围揾,喺美居中心周围兜,有谂过系咪已经执左,所以揾唔到,想放弃之际就见到喇, 我一直以为个门口会有个招牌写住个店名,系我自己一厢情愿。。。喺麦当劳隔黎,过几个铺系人气米线店麻辣川,风格低调,隐世mode吧枱式座位店员可能见到我睇左张menu好耐, 于是过黎介绍下,其实我心目中一系拣酱油,一系拣味噌,佢过酱油会冇咁咸,咁我就拣呢个一碗沾面入面有"追加栏"上面个7样野枱上有沾面食法,等紧碗沾面嘅时候可以睇睇虾汁酱油沾面 $79最右边紫菜+特制乌贼炸玉,店员话可以用紫菜卷住d粒粒食,我就卷住再沾汤黎食,都几特别,有惊喜卖相好吸睛,有樱花虾,好香虾味,饮左一小口汤,果然唔算好咸,浓虾味入面仲有笋用火枪烧过嘅叉烧,多左烤过嘅香味,肉瘦但唔会柴皮枱上有樱花虾醋,可加入沾面汤,可消腻,提味;山葵柠檬汁,味道好特别,唔会呛鼻~我两样都加左少少,唔想改变太多味道面,较粗,有弹性,少曲,挂到汁,冇异味酱油半熟蛋:蛋白有带甜嘅酱油味,蛋黄少许流心,黏口食完d面,店员主动黎
吧枱式座位
一碗沾面入面有"追加栏"上面个7样野
枱上有沾面食法,等紧碗沾面嘅时候可以睇睇
虾汁酱油沾面 $79
入面仲有笋
用火枪烧过嘅叉烧,多左烤过嘅香味,肉瘦但唔会柴皮
面,较粗,有弹性,少曲,挂到汁,冇异味
酱油半熟蛋:蛋白有带甜嘅酱油味,蛋黄少许流心,黏口
食完d面,店员主动黎加汤,如果有睇介绍就会见到建议唔用汤匙,就咁饮d汤,个感觉真系正d嘅