2020-03-17
今日朋友约喺呢度食,我喺D2揾左一阵先揾到,原来就系喺打golf既铺头里面。睇住人地打golf几过瘾,尤其有啲打到好远𠮶啲呯呯声。牛油果有子沙律够新鲜,难得地牛油果都好好味,唔会有种怪怪嘅味道,最怕有时牛油果熟得滞有咁有餐味道又乖,但呢个牛油果啱啱好。夹埋有自己都好电线,唔会有柚子嘅苦涩味。炸鱿鱼须够脆口,有少少嘅咖喱味飘过黎,夹埋个酱,送啤酒吹水一流。除左鱿鱼须份量细啲,份鸭肝都比较微型,好在味道还好,整得几香,又唔太腻,补番份满足感。平时我唔太好食鱼,但今次我竟然觉得煎三文鱼好味过牛扒。牛扒既熟成虽然做得几好,但唔知系扒本身既肉味唔够定做法,个人觉得呢份牛扒有口感,但味道可以再浓啲。而个鱼就整得相当出色,外皮脆卜卜,肉唔会「鞋」,一路食都有鱼油香。呢一份会大力推介。整体黎讲,呢度都不失为一个坐低同fd吹晚水,慢慢食一餐,又唔太贵既好地方。