2024-08-21
系因为睇左YouTube TalkFood段访问之后劲想试,不过个厨已经系附近自立门户,不过我都想试下呢间咁平质素如何🥹环境就真系绝对唔好有期望喇~ 有几间堂食位铺~呢日就安排左远黎厨房小小既铺位,有小小残旧,不过冷气好足❄️▪️秘制蟹皇酱海皇炒饭$58蟹皇酱比得好慷慨,米饭炒到粒粒分明唔系碎米,材料有翠玉瓜 、鱿鱼、蟹柳、虾仁就系咁多,好够味又唔会过咸,要衬热食冷气大,放耐左米饭开始硬~▪️黑松露滑蛋虾仁$58真系好滑 (•͈˽•͈) 黑松露味好激烈,有大量蟹柳虾仁,可以配饭,一定好好𩠌饭但会饱到反肚▪️红颜炸子鸡(半只)$68黎既目的系呢只鸡!外皮好脆唔油,大部分鸡肉都系滑有汁,骨位微微红但无血水渗,无overcook时间控制得好好~埋单个阵老板会问下意见,睇得出佢系有heart想keep住进步!讲真呢个价三样野都真系物超所值(⑉・̆༥・̆⑉)汽水$5 And 呢到既随便用纸巾系Tempo 🍑总结系系好食,令我想试埋厨师开个间xx小厨🤭
环境就真系绝对唔好有期望喇~
有几间堂食位铺~
▪️秘制蟹皇酱海皇炒饭$58
▪️黑松露滑蛋虾仁$58
▪️红颜炸子鸡(半只)$68
讲真呢个价三样野都真系物超所值(⑉・̆༥・̆⑉)
汽水$5 And 呢到既随便用纸巾系Tempo 🍑
总结系系好食,令我想试埋厨师开个间xx小厨🤭