2019-01-07 202 浏览
朋友仔话想食西餐,所以就拣咗一间café,估唔到有意外惊喜。我哋总共叫咗三样菜一个甜品,分别系小食拼盘,水牛城烟肉火腿薄饼,香煎带子羽衣甘蓝意粉,黑糖珍珠朱古力鲜奶软雪糕。小食拼盘有三款小食,鸡翼,软壳蟹,薯条,我觉得非常抵食。店舖亦提供左三款不同酱汁,自己想点就点。软壳蟹都唔错,主要系因为我食落去佢仲有少少脆,唔会淋晒水牛城烟肉火腿薄饼特别嘅系,薄饼嘅中间有水果,咁样可以令你唔系净系食到咸味,有时食下粒蓝苺,个口会refresh左。钟意食辣嘅朋友可以叫依个,因为水牛城呀麻,我辣到即刻要饮返杯水。香煎带子羽衣甘蓝意粉推荐,应该系极力推荐先啱。卖相已经好吸引,带子嘅外皮可以清楚咁见到煎过嘅痕迹,白色较多嘅外皮亦可以同时话俾你听,佢冇被over煎。保存到鲜甜味之余,更带有煎香味,正。意粉硬度控制得几好,感觉到厨师有控制个时间,creamy嘅酱汁,更加系将成个意粉提升咗。切成丝嘅羽衣甘蓝,无论作为伴碟,或者再混入意粉里边,都系非常合适。切左丝,除咗可以令用以吸收营养之外,口感较硬嘅羽衣甘蓝亦都会顿时变得较软。黑糖珍珠朱古力鲜奶软雪糕黑糖吹势众所周知,所以我都想试下。感觉良好,雪糕几滑,黑糖可

水牛城烟肉火腿薄饼
水牛城芝烟肉火腿薄饼

黑糖珍珠朱古力鲜奶软雪糕

黑糖吹势众所周知,所以我都想试下。感觉良好,雪糕几滑,黑糖可以为整个甜品带来硬度。

总结:价钱合理,系一间品尝到有水准食物既café,仲可以同朋友有一个舒适嘅环境边食边吹水。

水牛城芝烟肉火腿薄饼
  • 香煎带子羽衣甘蓝意大利面