2022-12-02 138 浏览
山全部都系山🗻|睇得又食得嘅富士山🤤|人气日式文青打卡风Cafe🤩|婆婆珈琲屋 「谁能凭爱意要富士山私有」讲到日本东京最令我深刻印象嘅景色,系河口湖亲眼睇到逆富士必定榜上有名,系香港封关咁耐真系好挂住日本D靓景,今次介绍依间Cafe,唔单止净系食嘢,餐厅仲有一部分位置全部都系卖同富士山相关系嘅精品,好似富士山袋,富士山餐具等,满足哂思乡想返乡下嘅朋友止下瘾先。-金平牛肉定食 4.1/5⭐️-豚肉生姜烧定食 4.1/5⭐️我地叫咗定食都配有渍物小食,一开二嘅糖心蛋,味噌汤同一碗梅子饭。上枱果阵一次过会上哂所有餐点,全部都非常吸睛,食物好精致,好日式嘅配搭,令人非常有代入感。味道方面,小食渍物都正常发挥,主菜嘅金平牛肉同豚肉生姜烧都煮得好入味,用嚟送饭一流,成个套餐偏重日式传统家庭料理,衬托返餐厅个名,系食物,视觉同感觉嘅配搭。-冲绳海盐富士山 4.2/5⭐️甜品一出场当然都系相机食先,满足想打卡嘅朋友,餐厅将蛋糕造成富士山造形,再加上奶盖令蛋糕睇得又食得。隔边仲有一球好靓嘅天蓝色嘅雪糕,味道正常发挥。–总结:餐厅以富士山作为卖点,将富士山风格成功融入布置,食物到,令钟意日系风格嘅朋友一定乐
山全部都系山🗻|
睇得又食得嘅富士山🤤|
人气日式文青打卡风Cafe🤩|

婆婆珈琲屋

「谁能凭爱意要富士山私有」

-金平牛肉定食 4.1/5⭐️
-豚肉生姜烧定食 4.1/5⭐️
金平牛肉

-冲绳海盐富士山 4.2/5⭐️
冲绳海盐富士出

总结:餐厅以富士山作为卖点,将富士山风格成功融入布置,食物到,令钟意日系风格嘅朋友一定乐而忘返,而且餐点多元化又吸睛,除左定价稍稍进取之外,推荐钟意日系风格嘅朋友嚟食。

====
婆婆珈琲屋 (尖沙咀)
📍尖沙咀弥敦道176号The Nate1楼
====
#婆婆珈琲屋#TsimShaTsuifood#尖沙咀美食#hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger #食好西 #相机食先 #香港美食#日本好西#富士山

金平牛肉
冲绳海盐富士出