2017-01-06
平安夜晏昼同老公去试咗呢间观塘工厂区嘅楼上Café。其实本人系好少去楼上Café,因为有好多好差嘅经历,通常外表整得好fancy,啲食物就难食到一个点。上去餐厅果时都吓咗一跳,因为部䢂都好震下可能我实在见识太小!入到去装修好舒服,怀旧文青风格。我哋比安排当初窗边嘅二人枱,虽然系工厂区,但系望出去落view好舒服!我哋两个人叫咗两个set lunch,每份大约都系$100松啲。其实一开始我冇乜expectation,上菜果一刻我超级surprised!!因为个presentation拍得住对面海啲法国bistro!! 而且味道很不错!我哋叫咗个香草杂菌意大利饭同埋一个椰汁虾。意大利饭冇得顶!不过又靓又好味!要弹嘅话只系啲饭略嫌煮得太淋,同个sauce有点watery。椰汁虾都唔错,欣赏佢个焗薯好有口感!甜品叫咗佢期间限定嘅开心果雪糕,好清新!食完一啲都唔觉得腻!要set lunch可以半价叫饮品,order左个latte都系$17好抵饮!整体感觉非常好,12月之后我都在去咗一次,又book咗两个星期后再试!唯一要记住谈风指接预约,walk-in就尽量唔好啦!我都会suggest大家lun
整体感觉非常好,12月之后我都在去咗一次,又book咗两个星期后再试!唯一要记住谈风指接预约,walk-in就尽量唔好啦!我都会suggest大家lunch去。抵食之余个view又靓,影相有自然光真系一流呀!不过都要希望迟啲试吓dinner去!