2020-08-16
上年同两个老死一齐去东京睇富士山但系个日天气唔好 所以睇唔到😩今年又无机会番乡下 仲未有机会如愿~~今日约左短聚一下 补祝其中一个既生日🥳见鸟语既富士山咖喱饭🍛几靓就预先几日book左位 suprise下朋友🤭讲下book位小插曲先~~ [赞花香!] 话说当日打去鸟语 电话唔通 就打去分店花香求救!男店员劲有耐性咁解答我一切疑问又帮我揾分店电话 又解释鸟语同花香既分别! 👍🏽 概括下大家应该都想知既重点😛🌟 花香既室内风格比较适合打卡; 鸟语走优闲风格 🌟 鸟语同花香既menu唔同! 富士山咖喱饭只有鸟语供应啊!! 讲番鸟语既食物先💁🏽♀️我地3个叫左3个主食+3杯饮品+1件蛋糕!富士山黑豚肉咖喱饭 ($118)卖相真系一流🤩 富士山同其他配料配色好靓!可能配合番富士山 所以咖喱汁都系似日式咖喱咁 唔辣既~~ 味道偏light!黑豚肉片带厚度 唔韧!整体黎讲 呢碟饭一定食得饱 但同朋友一齐黎当然要试多几样食share食 就会更加大满足😆柏士图青酱雪糕海鲜意大利面 ($138)鸟语另一打卡菜式🤩 绿色雪糕球好似抹茶雪糕🍵‘雪糕球’系好浓厚既pesto 芝士味好出😋 同忌廉汁mix埋食 s
上年同两个老死一齐去东京睇富士山
但系个日天气唔好 所以睇唔到😩
今年又无机会番乡下 仲未有机会如愿~~
今日约左短聚一下 补祝其中一个既生日🥳
见鸟语既富士山咖喱饭🍛几靓
就预先几日book左位 suprise下朋友🤭
讲下book位小插曲先~~
男店员劲有耐性咁解答我一切疑问
又帮我揾分店电话 又解释鸟语同花香既分别! 👍🏽 [/赞花香!]
概括下大家应该都想知既重点😛
🌟 花香既室内风格比较适合打卡; 鸟语走优闲风格
讲番鸟语既食物先💁🏽♀️
富士山黑豚肉咖喱饭 ($118)
黑豚肉片带厚度 唔韧!
柏士图青酱雪糕海鲜意大利面 ($138)
‘雪糕球’系好浓厚既pesto 芝士味好出😋 同忌廉汁mix埋食 sauce既厚度岩岩好!
明太子忌廉汁意粉配三文鱼子 ($98)
但味道都不错吃
食过几多其他餐厅既明太子意粉都觉得唔够味 而呢度既明太子sauce好够味!
加上配搭三文鱼子 两者既咸香味几夹😋
个人认为饮品相对比较逊色🤨
(中) 苹果红菜头蜜糖 ($58);
(右) 蓝色富士山拿铁 ($52)
我饮smoothie个杯~~
觉得饮品色泽几靓 苹果配红菜头都算几大路 两者味道好平均 记忆点不高!
另外个两杯 朋友话除左有甜味 无咩特别🤨
庆祝生日当然要有件蛋糕🍰
富士山蛋糕 ($58)
蛋糕整体味道几light👍🏽
富士山白色部份既豆腐味好出
又有消化饼饼底 加分加分😆
整体黎讲💁🏽♀️
虽然鸟语食物定价高d 但系论食物既质素同创意 系值得既!
加上鸟语同花香既店员都好好人 又满足客人要求👍🏽
系个同朋友聚聚/ 庆祝生日既好选择💛