2018-07-26
☁️一嚿seoulmate雪下的墨汁海鲜西班牙肠烩饭($138)净系听个名都好顶瘾!点知佢个造型仲顶瘾!系一旧超得意嘅云仔,女仔见到即刻心心眼😍 白雪雪嘅云仔其实系用蛋白打成,好似食紧棉花糖咁,切开入面系墨鱼汁饭嚟㗎,墨鱼汁味道唔太咸入面仲有细细粒嘅海鲜同肠,味道都唔错👌🏻👌🏻炸泡菜猪肉饺子($52)其实我比较钟意食煎饺子多过炸饺子,但间唔中都要试吓新野🤨 呢个韩式炸饺子炸到超级香口,入面仲有泡菜同猪肉馅,味道几突出,不一样的感觉。🍝泡菜忌廉猪肉意粉($86)韩式意粉真系第一次食,意粉用咗扁意粉来做,煮得啱啱好唔会过腍,有小小咬口,贬意粉吸收晒泡菜汁同忌廉,估唔到呢个combination 又几夹啵,值得推介👌🏻卡邦尼炒韩式年糕($88)呢个卡邦尼年糕个汁做得唔错,几creamy !不过重口味嘅我就觉得可以再浓味少少,同埋配料多番少少就更加好☺️,整体唔错👌🏻🍵 抹茶意式芝士蛋糕($62)#抹茶控 必须注意!呢个抹茶甜品都算系诚意之作,成个卖相都睇到系Tiramisu 既样,由两层厚厚既cream cheese 叠住手指饼蛋糕,非常吸引,cream cheese系加入左抹茶黎做,再洒上抹茶
净系听个名都好顶瘾!点知佢个造型仲顶瘾!系一旧超得意嘅云仔,女仔见到即刻心心眼😍 白雪雪嘅云仔其实系用蛋白打成,好似食紧棉花糖咁, 切开入面系墨鱼汁饭嚟㗎,墨鱼汁味道唔太咸入面仲有细细粒嘅海鲜同肠,味道都唔错👌🏻👌🏻
炸泡菜猪肉饺子($52)
🍝泡菜忌廉猪肉意粉($86)
卡邦尼炒韩式年糕($88)
🍵 抹茶意式芝士蛋糕($62)
#抹茶控 必须注意!呢个抹茶甜品都算系诚意之作,成个卖相都睇到系Tiramisu 既样,由两层厚厚既cream cheese 叠住手指饼蛋糕,非常吸引,cream cheese系加入左抹茶黎做,再洒上抹茶粉,cream cheese好滑,tiramisu 既味道好浓,抹茶味都好出,两者balance,唔错👍🏻
阿朱妈年糕多士同焦糖雪糕大战黄金流沙($68)
其实年糕多士已经邪恶到癫!今次仲出埋黄金流沙口味,好难唔试埋㖞😏 焦糖雪糕配多士都已经几好食,入面系一层烟烟韧韧嘅年糕,然后年糕入面仲有流心咸蛋黄浆,味道唔错!如果个流心再多啲劲啲就更加正🤣