2018-05-09 70 浏览
朋友带我去食呢间甜品舖,初头望啲相以为好偏僻,点知劲近天水围站,而且出面有成大个停车场,无论咩交通都咁方便装修好靓,旁边仲有好大幅壁画,好啱钟意影相嘅朋友仔👯Mocha脆脆麻薯窝夫有六款雪糕可以拣,我地拣咗曲奇味。面层嘅脆脆应该系华田或者朱古力粒湿咗结成粒,同个有朱古力浆嘅窝夫好夹!食到入面嘅麻薯,好黏好烟韧,小心痴牙!😋Bailey朱古力心太软拣左绿茶雪糕。最特别嘅地方系上面嘅bailey cream,第一次咁样试bailey嘅味道,再配埋下面嘅心太软,好特别嘅享受鲜杂果流心芝士挞配生姜茶定食呢款我地转左红枣茶,无影到相。芝士挞个曲奇皮好香好好味,焗得好松化。红枣茶落足料,见到有好多粒红枣店员服务几好,好好笑容。四点几食嘅时候都一路劲多人入嚟,最后仲满座,不过出面都好似有啲户外位

装修好靓,旁边仲有好大幅壁画,好啱钟意影相嘅朋友仔👯

Mocha脆脆麻薯窝夫

食到入面嘅麻薯,好黏好烟韧,小心痴牙!😋

2018-05-08
下午茶