2018-11-30 365 浏览
今晚同旧同事聚会,喺某订台apps见倒呢间有discount,加上记得有朋友食过话唔错,就一于book呢间啦!佢喺楼上铺黎,亦无招牌,如果唔熟中环既朋友可能要啲时间先揾倒。餐厅座位都几阔落,台与台之间有适当空间装修简洁比人感觉好舒服。前菜我地拣左水晶肴肉、和麻酱鸡丝粉皮同麻香黑鸡脚。水晶肴肉带有淡淡咸香味,肥而不腻。和麻酱鸡丝粉皮,麻酱份量岩岩好,粉皮整得好烟韧!同埋够冻,凉透心麻香黑鸡脚,估唔倒系辣既仲要都几辣,不过就系因为有辣味先令你想食完再食,鸡脚已经去骨,岩哂懒人因为同台有大肚婆,所以特登叫左个汤俾佢补下。人参炖竹丝鸡,呢间店系以茶壶黎装汤,好有特色!汤系清清地既唔太浓味,会饮倒人参既苦后回甘。我地仲叫左两样点心。大良鲜奶脆网卷系金黄色既外皮,可惜唔够脆,同埋个馅甜左小小。主菜终于黎喇,松子五柳桂花鱼 ! 条鱼炸得好香脆,配埋酸酸甜甜既五柳汁,超开胃栗子鲍鱼鸡煲,好名贵既鲍鱼不过鲍鱼比较细粒,一分钱一分货既!栗子同鸡都炆得好入味,栗子都好腍每样菜式都摆得好靓,同埋好多有创意既小菜,要再黎试埋其他!

餐厅座位都几阔落,台与台之间有适当空间
装修简洁比人感觉好舒服。
前菜我地拣左水晶肴肉、和麻酱鸡丝粉皮同麻香黑鸡脚。

水晶肴肉带有淡淡咸香味,肥而不腻。

因为同台有大肚婆,所以特登叫左个汤俾佢补下。

我地仲叫左两样点心。

栗子鲍鱼鸡煲,好名贵既鲍鱼

每样菜式都摆得好靓,同埋好多有创意既小菜,要再黎试埋其他!
用餐优惠
优惠券