2017-01-11 70 浏览
今晚徐生请去时代睇戏~伴谍同盟~ 咁既然徐生请我睇戏,咁当然我就负责请食饭啦~ 睇戏之前,我地见到前女仆咖啡店变左小桃~ 咁既然有新店仲要咁近时代,二话不说,大家一致决定去试下~ 我地埋单三百四十几蚊~ 想知我地食啲乜?就事不宜迟去相介绍下啦~首先黎既系野饮~ 我既系热柠水,佢既系奶茶~ 奶茶奶味浓~ 比例约7奶3茶。是日餐汤系红汤,好足料~好多薯仔粒~仲有啲红萝卜粒,洋葱粒~蕃茄味浓,一路饮汤一路食到啖啖薯仔~好味~是日沙律,系吞拿鱼长通粉,长通粉软硬恰到好处!完全唔会粉答答!吞拿鱼加沙律酱配粟米~令人停唔到口! 蒜蓉包,蒜香味浓,劲酥脆!蜜汁鸡翼~ 甜甜地,又系会食完想再食~ 鸡翼爱好者必点!至于虾饼,上台时仲系热辣辣架好多朋友都知我最钟意就系食薯条! 所以~肉酱薯条系成餐饭入面我最期待既~徐生都知我最钟意食薯条,特登留多啲比我食~ 果然无令我失望!香脆既薯片配上佢地秘制肉酱汁,令人一再回味~ 蕃茄意粉~食得出佢地既蕃茄意粉系真材实料~蕃茄蓉加上红椒青椒黄椒洋葱而成!虽然无加肉,但系唔会话无味!可想而知佢地既汁酱系用几多材料去熬制,至可以做出如此鲜甜~ 连咀刁既徐生都话唔错~直得一
今晚徐生请去时代睇戏~伴谍同盟~
咁既然徐生请我睇戏,咁当然我就负责请食饭啦~

蜜汁鸡翼~ 甜甜地,又系会食完想再食~ 鸡翼爱好者必点!

至于虾饼,上台时仲系热辣辣架

直得一提既系呢间店既野,我地食完无话口渴!可想而知佢地真系真材实料,以客人健康为首~天然唔落味精!呢个真系值得一赞!

另外一提,待应哥哥服务好好人好nice~ 佢话下次有机会再黎既话,叫我地一定要试下佢地既酱烧猪肋骨,系佢地得奖招牌名菜!
佢介绍完之后,搞到我心思思想听日再黎试下~哈哈~