2017-04-29 1610 浏览
今晚我们买咗8点半嘅票喺旺角朗豪坊戏院睇戏,但由于未够钟入场,所以我们去咗「NeNe Chicken」食晚饭!我们叫咗鲍鱼参鸡汤嘅汤底味道比较清淡,祇有好淡淡参嘅甘味,鸡肉嘅肉质亦比较「嚡」,而鲍鱼都几鲜味弹牙!芝士炒年糕伴拉面嘅年糕相当烟烟韧韧,酱汁嘅浓稠度调教得恰到好处,唔会过稠或过稀,拉面嘅面质好爽口弹牙,另外由于妈咪唔系太钟意食超多芝士嘅关系,喺落单𠮶阵我们同店员讲话芝士嘅份量可唔可以唔好咁多,店员话:「好!我帮你安排!」,结果嚟到真系得好少芝士,真系值得一赞!迷你鸡蛋卷「原味」喺外层淋满咗好多茄汁同沙律酱,虽然卖相系相当色彩缤纷,但就完全掩盖晒鸡蛋卷原本嘅鸡蛋香味,所以而家祇系食到茄汁味同沙律酱味!双重滋味炸鸡系可以自选两款味道双拼,而我们就拣咗韩式甜辣拼蒜香酱油,韩式甜辣嘅味道就非常浓郁同相当甜,所以食落感觉有啲腻,而蒜香酱油嘅味道就比较芳香惹味,至于炸鸡嘅外层炸粉比较厚身,但鸡肉嘅肉质都几松软嫩滑!最后喺我们「埋单」𠮶阵店员同我们讲话凡惠顾满$300,就可以送韩国特色雪糕批一支!
我们叫咗鲍鱼参鸡汤嘅汤底味道比较清淡,
祇有好淡淡参嘅甘味,
鸡肉嘅肉质亦比较「嚡」,
而鲍鱼都几鲜味弹牙!
芝士炒年糕伴拉面嘅年糕相当烟烟韧韧,
酱汁嘅浓稠度调教得恰到好处,唔会过稠或过稀,
结果嚟到真系得好少芝士,真系值得一赞!
迷你鸡蛋卷「原味」喺外层淋满咗好多茄汁同沙律酱,
虽然卖相系相当色彩缤纷,
但就完全掩盖晒鸡蛋卷原本嘅鸡蛋香味,
所以而家祇系食到茄汁味同沙律酱味!
所以食落感觉有啲腻,
而蒜香酱油嘅味道就比较芳香惹味,
至于炸鸡嘅外层炸粉比较厚身,
但鸡肉嘅肉质都几松软嫩滑!

鲍鱼参鸡汤
芝士炒年糕伴拉面
迷你鸡蛋卷「原味」
双重滋味炸鸡
2017-04-24
芝士炒年糕伴拉面
迷你鸡蛋卷「原味」
双重滋味炸鸡