2023-07-03 76 浏览
之前去过中环街市楼下的中环食坊,园林风的环境设计,一路进食一路望住林景真心写意!呢日相约朋友在附近放工过来食饭,先发觉开咗一间新越南粉面和一间台湾牛肉面铺头,因为风格类似food count所以两间都食晒!🌟传统顺化汤檬味道正宗汤底较清,配料有生牛肉、牛丸、扎肉,仲有好特别的扎蹄,呢几片扎蹄更有独特之处是有胡椒粒,微辣惹味!🌟蕃茄蟹膏蟹肉虾丸扎肉汤檬呢碗汤底有浓浓蕃茄味,仲有一大pat蟹膏放面,有好吸引🤩!为咗令味道更浓,我就无将佢拌匀在汤中,只食粉时配搭一齐,果然蟹味更突出,好好味!🌟花莲地瓜酥外层质感好似麦乐鸡🤭内里有软糯蕃薯蓉,口感外微微脆内微微烟韧,好有口感!🌟芋香珍珠奶茶颇浓芋头香味,珍珠大小都适中

🌟传统顺化汤檬

🌟蕃茄蟹膏蟹肉虾丸扎肉汤檬

🌟花莲地瓜酥

🌟芋香珍珠奶茶
颇浓芋头香味,珍珠大小都适中