2022-08-19 743 浏览
话说今晚想食啲有汤嘅米粉类食物,咁喺尖沙咀I square附近就揾吓有乜嘢食 ,见到呢间星林居就入去试吓啦。我哋两个人各自嗌咗一碗米线。一碗系油麦菜猪软骨云吞小辣小窝米线 ;另一碗系油麦菜肠仔肥牛小小辣小窝米线。因为第一次食呢间舖头,所以唔知道佢菜系另上的,所以油麦菜就变咗有两碟。加上我哋都钟意食芫荽,呢间嘢几好,多芫荽唔使另外加钱。ps:我个碗仲要左多芽菜。讲番碗小窝米线:猪软骨未算好腍,云吞皮多个馅,我食到一半个云吞皮都冇食到。另外一碗肠仔同肥牛就正常发挥。小辣同小小辣 试咗其实都冇乜辣味,下次如果试应该会试吓中辣。顺带一提,佢个小小辣以上系会有少少肉碎的,但其实放咗落碗米线度又几香,食嘅时候多少少层次感。侍应一上菜嘅时候,一睇成张枱就好绿色,哈哈,系好健康嘅青BB晚餐。要赞嘅系 佢另外上嘅油麦菜好啱我食,清清地一啲都唔油。两个人要咗一杯冻柠茶,因为我一个人通常都饮唔晒。 晚餐2位一共$140。等我下次再去试吓佢其他𩠌先。

我哋两个人各自嗌咗一碗米线。

一碗系油麦菜猪软骨云吞小辣小窝米线 ;
另一碗系油麦菜肠仔肥牛小小辣小窝米线。

讲番碗小窝米线:

要赞嘅系 佢另外上嘅油麦菜好啱我食,清清地一啲都唔油。

等我下次再去试吓佢其他𩠌先。
2022-08-17