2014-06-23
辛苦揾黎自在吃~间唔中都会豪食一餐,今天心血来潮想食小南国 见门口冇人等位,满♥欢喜想擦餐劲既!友人问知客小姐:有冇套餐menu? 她说:冇(不耐烦扔铅笔) 我地再睇, 友人忍不住再问:有冇套餐? 她坚持说:冇(今次扔擦胶) 我们说明明次次食都有!点解而家冇左d一人餐二人餐?(注意:第三次发问,全程没有正眼看我俩) 她才说:只有商务(斯斯然从柜桶拿出menu) 我地异口同声:就系想要呢个餐! 当我们正考虑是否用餐之际,两个外国人步出餐厅,知客小姐立时面带笑容露齿而笑迎上去,笑住挥手送客说再见! 哦!明白哂!原来只招待上宾,我们平民拎环保袋就遭人白眼!这啖气实在咽不下!最后当然转身就走!小黄鱼再好吃也无法挽回食客的心. 事实上我们已光顾多次,里面既经理每次都态度亲切介绍菜式,侍应食品全部合格,今次劣评纯粹畀知客小姐而已!