约咗好耐冇见嘅朋友聚会,今次朋友拣左位于佐敦嘅餐厅Chelsea Garden & Restaurant食西班牙菜♥.当日由于朋友突然要加班所以会迟少少到,我就自己先行去餐厅。本身唔熟呢区,但Chelsea Garden & Restaurant餐厅地址好容易揾,邻近柯士甸站,行几分钟就到,位于柯士甸道7号UQ Place4楼。.原本以为都是普通上楼西餐厅,上到来之后好惊喜!一间好有心思布置嘅餐厅,餐厅用简洁优雅白色为做主调,用咗好多绿色植物做decoration♥环境好舒服、幽静。一行入餐厅就有一种好清新嘅感觉,令人好放松,好似置身于石屎森林中的美丽庭园一样❤.连餐牌设计都十分精美♥   餐牌上用左水彩插画同柔和浅蓝色调,充满地中海风情。.今次前前菜咗比较清新嘅*挪威烟三文鱼牛油梨卷伴鲜虾.未食已经充满视觉上的享受,菜式非常精致,好似艺术品一样精美♥烟三文鱼入口甘香,同creamy嘅牛油果成为绝配,加上特制嘅芥末沙律酱更加提升烟三文鱼嘅鲜味♥.*煎烤太平洋鲽鱼柳伴柠檬刁草芝士汁  鱼柳煎得好香肉质仍然保持到幼嫩,金黄色嘅脆皮好香口❤鲽鱼柳肉质厚实而且有弹性,配上柠檬刁草芝士汁非常惹味

今次前前菜咗比较清新嘅*挪威烟三文鱼牛油梨卷伴鲜虾

*煎烤太平洋鲽鱼柳伴柠檬刁草芝士汁
鱼柳煎得好香肉质仍然保持到幼嫩,金黄色嘅脆皮好香口❤鲽鱼柳肉质厚实而且有弹性,配上柠檬刁草芝士汁非常惹味。

*炸里脊肉火腿卷
炸里脊肉口感柔韧、外软内非常香口。配上火腿及芝士十分有层次❤炸粉不会太厚,配上番茄蓉酱汁减低油腻感,平衡得非常好。

*西班牙海鲜饭
必点之选♥♥♥
西班牙海鲜饭非常足料,
配料分量超多,豪华级的份量❤配料整只大龙虾、大虾、蚬、蟹肉、青口及鱿鱼。非常细心龙虾已经处理好去咗壳,不用担心难起肉,可以带大啖享受鲜甜嘅龙虾肉♥
海鲜十分鲜甜,炒饭吸收了海鲜嘅精华仲加上微辣嘅香料,完全食唔停口❤
朋友曾经带过我去尖沙咀西餐厅,食餐厅推介嘅西班牙海鲜饭 价钱约$495,但质素一般。
估唔到喺CHELSEA GARDEN & RESTAURANT可以用一个咁大众化嘅价钱去食到咁足料惹味嘅西班牙海鲜饭!超惊喜!诚意推介!❤❤
P.S .不得不赞店员非常有礼貌。由于朋友工作加班迟咗到,当日我有D唔舒服,所以就叫住嘢食送药先。当初打算食物全部一次过上晒,女店员好细心❤佢话等我先饮完餐汤同前菜再上鱼柳,可以慢慢食住等朋友,如果一次过上晒全部食物会放到冻晒。
下次会再来试埋其他菜式,环境同埋食物质素都非常之高❤环境非常舒适好适合闺蜜来聚会,倾下偈同享受美食❤
2019-04-04