2020-08-26
早前喺旺角一田超市内嘅野郎Stone分店食过,好好味留有好印象,今日晏昼同朋友一齐喺尖沙咀,知道尖沙咀有分店,心思思又想食烤牛肉,就带咗朋友一齐去食吓。我叫咗$148「美国精选肉眼」,朋友就叫咗$118「西班牙黑豚」,两个都系200g。好快牛肉同豚肉就嚟到,用厨纸盖着,但已经闻到香喷喷,等咗大约半分钟,揭开厨纸,马上开餐。上次我食「美国上级牛小排」,今次呢个「美国精选肉眼」比较瘦一啲,但依然非常好牛味,肉质好软熟;朋友嘅西班牙黑豚我都食咗一啖😆,肉质爽滑,非常juicy, 极有猪肉味。用热石板真系好因为由头食到尾牛肉同豚肉都仲系热嘅👍我哋重加咗佢嘅「自家制辣味增」,更加提升肉嘅味道😋亦叫咗「日本芝士豚肉肠」同「日本烟熏豚肉肠」,两种都几好食。个沙律好简单但好味,只系椰菜加芝麻酱,椰菜好新鲜好甜。面豉汤都唔错。朋友话我冇介绍错,我哋两个食得好开心😊
我哋重加咗佢嘅「自家制辣味增」,更加提升肉嘅味道😋
个沙律好简单但好味,只系椰菜加芝麻酱,椰菜好新鲜好甜。
面豉汤都唔错。
朋友话我冇介绍错,我哋两个食得好开心😊