2025-01-02
平时好少喺石板街食嘢,喺ig见到个鸡髀拉面好吸引🤩假期lunch hour去竟然冇乜人!Open kitchen见到厨师整拉面,挨近bar台见到好多酒!Lunch set combo for 2 $288 (+10% service charge)Appetizer: Overnight Sake Lees Marinated Fried Chicken上菜嘅时候热辣辣,有5块都几大块,啱啱炸起,要摊一阵先摆到入口🤣 入口好香sake味,炸衣同卖腌制嘅时候应该都落咗sake,味道咸中带甜,咬多几啖觉得有啲偏咸。Soy sauce +$20浓郁嘅酱油汤底,加埋有烧烤香味嘅鸡髀,份量好足,好挂汤,但鸡髀唔算嫩。面头嘅炸牛蒡稍嫌好重油味。🫢Yuzu Salt比较清新嘅拉面之选!鸡白汤汤底,饮落好顺滑,带淡淡嘅柚子香味,面头有啲豌豆苗、大葱、粟米芯、两粒鸡肉丸,整体冇Soy sauce咁咸,个人钟意呢款多啲~🤤Drink: Green tea估唔到系成壶咁上🤣几得意~拉面系粗麦粉整嘅拉面,质感唔错,唔会好冧,汤底都好多款式拣,中环地段嚟讲性价比都算高!
Soy sauce +$20
Yuzu Salt
Drink: Green tea
估唔到系成壶咁上🤣几得意~