2022-04-15
疫情底下仍然坚持到底日日返工,放假去咗观塘老母度relax下,难得 weekend 可以慢慢叹!朋友介绍咗巧明街 Shack Rakuzaka -乐舍 主打日式西餐,楼上餐厅环境好舒服,靓装修又空间感十足,VIP 房适合朋友聚会,户外露台座位天气好嘅话真系好似去咗泰国咁!石烧自选午餐既然休闲有时间慢慢食,re-open上嚟试吓新嘅 Lunch Set😍我哋拣咗石烧午餐慢慢叹!套餐附送沙律、汤及饭, 令整体感觉更加完整,热辣辣的日式汤,清新开胃的沙律菜,还有大大粒饱满的日本米饭。澳洲牛西冷Australia Strip Loin 200g $129食嘢最钟意有仪式感,澳洲牛西冷性价比高!出街食牛扒始终比较出色,牛扒系 medium ,生熟程度刚刚好,肉质鲜嫩,口感厚实,而且非常多肉汁。切开见到粉嫩的牛肉,味道浓郁,石烧保持温度,沾上特制酱汁更加提鲜。吉列牛柳Tenderloin Cutlet $149卖相精美,配上清新酱汁,吉列热辣辣,外脆内软,牛柳入口即溶,石烧洒上岩盐和黑胡椒,原汁原味好好食,正!价钱好合理,值得推介!邪恶口感,用心之作,食得好满足!冷热珈琲、茶及Coke $10餐饮
石烧自选午餐
澳洲牛西冷
吉列牛柳
Tenderloin Cutlet $149
邪恶口感,用心之作,食得好满足!
冷热珈琲、茶及Coke $10
餐饮点了冻咖啡,浓郁芳香,完美了今次午餐。
总体而言,食物质素高,服务有诚意,环境也不错!