2019-11-10
作为一名健身教练, 3个牛字加埋我唔识读
stone grill石烧牛扒都兴左一段时间, 依间磊犇已bookmark左, 会留意到佢系因为佢个名, 上网揾下佢又好似唔错, 今晚就过黎锯个扒。先系门口既自助点餐机点餐, 牛扒共有三款, 分别系西冷,牛肩同磊牛扒, GRAM数同样系三款, 分别系200,300同400 gram, 点餐简易而且一目了然。系个扒未到既时候就可以出去自助区拎野先, 饮品有冷热绿茶, 洛神花山渣, 菊花茶 。另外有沙律, 面豉汤同白饭任装, 麻雀虽小, 五脏俱全。记得拎埋店舖提供既围裙, 我就装好饭, 针好野饮, 揽埋条围裙时间岩岩好, 个扒就准备好可以拎得啦
。D油真系几弹下, 好彩有围裙同埋上面既吸油纸挡一挡, 但系佢D辟力拍勒既声又听到人流口水, 唔理啦拎开张纸切开佢, 牛扒好厚身, 所以唔小心放耐左都唔会OVERCOOK到中心, 切开系一成熟, 热石好高温, 食开5成熟所以切开一块略煎佢就可以放入口, 牛肩肉牛味浓, JUICY又软腍, 加多少少盐同黑椒吊味, 冇辨法唔一啖肉一啖饭, 唔小心食左两碗。百几蚊食到依个质素同份量, 系感到满意既磊牛扒ORDER
系个扒未到既时候就可以出去自助区拎野先, 饮品有冷热绿茶, 洛神花山渣, 菊花茶 。另外有沙律, 面豉汤同白饭任装, 麻雀虽小, 五脏俱全。记得拎埋店舖提供既围裙, 我就装好饭, 针好野饮, 揽埋条围裙时间岩岩好, 个扒就准备好可以拎得啦 。
磊牛扒
ORDER之前老板已经说明左依款扒肉味香但中间会有条根, 我地即管叫黎试下, 然后发现其实个条根唔系我想像中咬唔到既根, 系好似平时食车仔面硬身D既牛根咁, 唔难食之余仲几有咬口。
食食下见有人食石锅饭, 先知原来唔系得石烧牛, 整体黎讲好OK, 价钱亦好贴地