2020-04-03 852 浏览
唔系住喺附近但咁岩黎到沙田区既同事拣左呢间餐厅一齐晚餐~~Explorer Fusion外墙痴满密密麻麻既文宣又有连侬墙 立场清晰 又高调💪🏽😠讲下嗌左咩食先💁🏽‍♀️忌廉蘑菇汤($58)🍄菇味相当浓郁 真材实料啖啖都食到蘑菇蓉!水牛城棒棒鸡($88)第一次食水牛鸡翼(锤)系自己点酱 有三款酱料(冇记错既话应该系芝士、茄汁、酸辣酱?) 可以自己调汁个人比较钟意腌左/ 煮个已经调好左既水牛城酱多d 觉得惹味又入味d!鸡锤炸得偏干身 肉质就一般般~~澳洲榖饲牛柳配牛油芦笋、薯角($220)同事食得出呢碟系用心之作💕外层做到微焦既效果 内里既牛柳肉质软稔~~🍔鸡扒(?)汉堡配薯角($128) *hidden menu😛有同事唔食牛 店员就话可以改做鸡~~ 鸡肉都几嫩滑 汉堡份量都几大 岩哂几个人一齐share!意式烧大虾伴香草辣蕃茄汁意粉🍝($155)(唔记得影相😛)意粉既汁应该唔系用茄汁/茄膏/现成酱整 而系用新鲜蕃茄🍅有几多车厘茄👍🏽 辣味辣得好过瘾😋🌟店员? 老细? 主动问我地对汉堡既评价感觉呢度系一间会接纳意见既小店 亦都feel到佢地几有心做好食物 加油💪🏽😆
唔系住喺附近但咁岩黎到沙田区既同事拣左呢间餐厅一齐晚餐~~
Explorer Fusion外墙痴满密密麻麻既文宣
又有连侬墙 立场清晰 又高调💪🏽😠

讲下嗌左咩食先💁🏽‍♀️
忌廉蘑菇汤($58)

🍄菇味相当浓郁 真材实料啖啖都食到蘑菇蓉!

水牛城棒棒鸡($88)

第一次食水牛鸡翼(锤)系自己点酱
鸡锤炸得偏干身 肉质就一般般~~

澳洲榖饲牛柳配牛油芦笋、薯角($220)

同事食得出呢碟系用心之作💕
外层做到微焦既效果 内里既牛柳肉质软稔~~

有同事唔食牛 店员就话可以改做鸡~~
鸡肉都几嫩滑
汉堡份量都几大 岩哂几个人一齐share!

意式烧大虾伴香草辣蕃茄汁意粉🍝($155)
(唔记得影相😛)
意粉既汁应该唔系用茄汁/茄膏/现成酱整 而系用新鲜蕃茄🍅
有几多车厘茄👍🏽 辣味辣得好过瘾😋