2019-01-23
本身专登黎石门食陈X记,点知点多人排队!唔紧要,京瑞商场一同二期都有好多其他野食,离远见到呢间丰锅系食鸡煲,禁岩天气又凉返,勾起左我想食鸡煲既意欲😆所以就决定试一试! 店铺位置虽不显眼,空间不大,大概只有三十个座位左右,但系人气依然好旺,上到去门口已经有几个人等紧位,幸好我地都系等左十五分钟左右就可以入座😄 我地嗌左一个招牌鸡煲(半只) $168因为病紧所以只能走辣😕但系唔辣既鸡煲依然好惹味!值得一赞系鸡件好多都系鸡脾位,旧旧都好多肉,唔会食到好大旧脂肪👍🏻鸡肉好入味,但又唔会觉得好咸,肉质尚算嫩滑,食完鸡煲之后无口干,调味控制得好👍🏻,不错☺️食完鸡煲之后就加汤打边炉。嗌左炸鱼皮、顶级安格斯牛(小)、即炸爆芝紫菜响铃同埋娃娃菜。炸鱼皮系自家制,同出面一般嘅火锅店唔同,系一大片既鱼皮,好特别😧烚几秒食脆卜卜,好似食紧厚身既薯片咁,口感不错,好味👍🏻安格斯牛油脂分布平均,脂肪相对较少,食落唔会感到肥腻,口感好软稔嫩滑🤤👍🏻食完好想再encore!呢个响铃真系劲吸引😍紫菜同芝士都系好滋味既野🥰,配埋落响铃度真系第一次见,食完后好惊喜,估唔到味道都几夹😆,不过就可能因为淋左既紫菜会
我地嗌左一个招牌鸡煲(半只) $168
因为病紧所以只能走辣😕但系唔辣既鸡煲依然好惹味!
呢个响铃真系劲吸引😍紫菜同芝士都系好滋味既野🥰,配埋落响铃度真系第一次见,食完后好惊喜,估唔到味道都几夹😆,不过就可能因为淋左既紫菜会有少少韧,所以响铃食落有少少难咬,不过新奇得黎又几好味,一定要试下👍🏻😄
好多火锅店既配料都好普通,但呢度好多野都系自家制,好有新鲜感👍🏻味道都好好,见到佢手打丸类好似都好正咁,因为太饱所以无嗌🤣,下次要再黎试下😚想赞一赞系店员超有礼貌,好好笑容,食都食得开心啲👍🏻