2019-08-31
一直都听过天水围既千叶鸟好好食,但就未去食过,夜晚同朋友想近近地医肚,所以就去试下,门口都会写住好多时令推介,内里装修有好多日本壁画充满日本风。坐低见到张纸有好多美食选择,除左寿司、刺,都有好多串烧、日本菜和火锅选择,拣紧野食个阵就有服务员过黎推介今日限定既南非鲍鱼拼盘刺身$208,本身好抗拒,因为去日本食既饱鱼刺身我觉得好硬好爽,但职员话呢款系矶煮南非鲍鱼配个特别酱汁,口弹弹牙,而且系L size,另外会有其他时令刺身,咁见岩岩新鲜送到又系限定海鲜,所以我地就点左一份,果然鲍鱼真系好新鲜好淋身好甜,而且其他刺身都好好味,职员无介绍错,下次可以再试佢地其他时令海鲜!另外点左火炙三文鱼腩寿司,寿司饭不会太大旧,可以一啖放入口,充满鱼油香。北海道鲜带子牛油烧好juicy!一啲都唔干身!仲有柠檬调味,突出带子鲜味。盐烧厚切牛舌心烧得好香而且不un,不干身,好爽口!我地都叫左个豚肉泡菜锅份量好多,好多蔬菜和豚肉铺满系个锅上面,豚肉味好浓,泡茶汤底香辣惹味,我地连汤都饮埋。千叶鸟系天水围性价比高既餐厅,高质素之选
盐烧厚切牛舌心烧得好香而且不un,不干身,好爽口!
千叶鸟系天水围性价比高既餐厅,高质素之选