2022-01-31 59 浏览
最近我成日岀港岛区揾食比我发现左一间@wakosakelabo.sushi💥4 合 1 概念店:啡酒合一 X 健康轻食 X 型格 OMAKASE X 日式食品零售而且,餐厅好特别,打破传统日式装潢 CAFE 走金属感实验室风格感觉就好似身于在日本🇯🇵店内可以享受生活,离开快速节奏既香港🇭🇰我分别叫左4品加5 品料理可以自己拣想食既𩠌👏🏻🍱4品料理(羽衣甘蓝沙律🥗冷盘菠菜🥬金栗慢煮鸡肉🐥豆腐酿鸡肉🐤)💥羽衣甘蓝🥬颜色缤纷🥗又健康 营养价值高💥金粟慢煮鸡肉,肉质嫩滑💥豆腐软银度适中,有口感👏🏻🍱5品料理(烤鸡柚子酱沙律🥗牛油果沙律🥗和风茄子虾🍤吉列豚肉🐽杂菌牛油虾🍤)💥特别既系烤鸡柚子沙律🥗清新之余,又开胃👏🏻💥和风茄子🍆虾有粒虾仔系上面,色彩搭求🍤💥吉列豚肉外皮炸得香脆 入面热辣辣 带啲猪油香其中一个料理,我就换左健康又有益既💥特制生酮料理——藜麦椰菜花饭🍚店内最特别既 ☕️系全港首创酒粕珈琲 牛奶味唔会太重,遮盖咖啡嘅香味用上日本🇯🇵优质咖啡豆而酒粕可以随个人口味加入☕️🍴柚子芝士蛋糕🍰柚子同芝士🧀岩岩好彼此唔会遮盖大家既味道💥 *for IG only* : Like 此 Post +
最近我成日岀港岛区揾食
比我发现左一间@wakosakelabo.sushi
感觉就好似身于在日本🇯🇵店内
可以享受生活,离开快速节奏既香港🇭🇰

我分别叫左4品加5 品料理
可以自己拣想食既𩠌👏🏻

💥羽衣甘蓝🥬颜色缤纷🥗又健康 营养价值高
💥金粟慢煮鸡肉,肉质嫩滑
💥豆腐软银度适中,有口感👏🏻

💥特别既系烤鸡柚子沙律🥗
清新之余,又开胃👏🏻
💥和风茄子🍆虾
有粒虾仔系上面,色彩搭求🍤
💥吉列豚肉
外皮炸得香脆 入面热辣辣 带啲猪油香

其中一个料理,我就换左健康又有益既
💥特制生酮料理——藜麦椰菜花饭🍚

店内最特别既
☕️系全港首创酒粕珈琲
牛奶味唔会太重,遮盖咖啡嘅香味
用上日本🇯🇵优质咖啡豆
而酒粕可以随个人口味加入☕️

🍴柚子芝士蛋糕🍰
柚子同芝士🧀岩岩好
彼此唔会遮盖大家既味道

💥 *for IG only* : Like 此 Post + Follow @wakosakelabo.sushi 再 show 俾店员们睇,即获得1免费咖啡 1 杯 ($45 或以下)!