2012-06-15 71 浏览
一行六人庆祝父亲节, 因为爸爸喜欢吃泰菜, 又不喜欢太旧太迫的地方, 所以选择了这家开业不久的泰菜馆首先讲一讲食物, 我们点了9个菜, 如下,1. 马沙文咖喱牛腩:味道不错, 不过很细portion, 百几蚊收费但只有SET LUNCH 既SIZE同presentation , 仲少碗饭, 超唔抵! 2. 柚子烤鸭: 味道唔错,肉够淋, 不过细细碟, 唔够半只鸭3. 烧猪颈肉: 烧得太干, 肉得少少几片,好在个汁好味,不过成百几蚊,又系好唔抵4. 马拉盏通菜: ok, 好食,好细碟5. PAD THAI: 个样ok, 好味道,赞!6. 冬阴功汤: 好够味,好浓,又有椰味,虾有膏7. 火山饱: Order 咖喱加$408.柚子沙律: 好味, 唔错9. 椰汁糕: 12蚊一粒,抢钱~ 味道OK~环境方面, 好好, 装修靓, 好好坐,唔迫服务:呢个我俾最低分:当日餐厅只有3成满, 但两个高级一点的侍应长期站在reception 位,只有一个著得casual d 既泰国人侍应招呼, 她识讲广东话,但不太礼貌, 服务无弹性, 想ORDER 芒果糯米饭只可选黑/白糯米,问可不可以两沟, 佢好强硬地

首先讲一讲食物, 我们点了9个菜, 如下,

4. 马拉盏通菜: ok, 好食,好细碟
5. PAD THAI: 个样ok, 好味道,赞!
6. 冬阴功汤: 好够味,好浓,又有椰味,虾有膏
7. 火山饱: Order 咖喱加$40
8.柚子沙律: 好味, 唔错
9. 椰汁糕: 12蚊一粒,抢钱~ 味道OK~

环境方面, 好好, 装修靓, 好好坐,唔迫

服务:

呢个我俾最低分:
当日餐厅只有3成满, 但两个高级一点的侍应长期站在reception 位,只有一个著得casual d 既泰国人侍应招呼, 她识讲广东话,但不太礼貌, 服务无弹性, 想ORDER 芒果糯米饭只可选黑/白糯米,问可不可以两沟, 佢好强硬地讲"唔可以",好赶客FEEL。

另外一提, 饮水要俾钱, 前菜系一碟虾片, 又系要俾钱。。 以咁既服务同食物质素同价钱。。。我谂我唔会再来啦, sorry~
2012-06-14
庆祝纪念