2006-01-04 21 浏览
昨晚去食左个叉烧烧鸭煲仔饭套餐,入面有一个煲仔饭,一碟冬菰扒生菜,一盅竹笙??翅,同一杯中国茶。$36 以为好抵,点知中伏,除左杯中国茶外冇样掂,真系冇咁大只蛤蜊架!竹笙??翅:入面真系有竹笙、仲有虾仁粒、蟹柳丝,翅?我谂有几条,不过盅野好似浆粉咁,碗仔翅正过佢啦。不过算,三十几有埋饭有埋菜都冇法啦!冬菰扒生菜:冬菰唔靓冇出水一阵味,失败!生菜煮到黄晒,失败!碌完菜成碟水,沟希晒d汁,搅到冇晒味,失败中失败!煲仔饭:至失败呢个,系就真系有煲仔饭焦,但系成煲饭(包括饭芯)都硬到非常,根本食唔到,食完d叉烧烧鸭已经收得工。三十几蚊,哎...食完爆晒粗个只啦!味道我系俾0分,1分都唔值!