2015-11-30 1641 浏览
网上见到碗仔翅入面有面食, 可以加公仔面, 粗面, 河, 米......茶记有既面食.几特别, 一次又试到2样野, 而且仲好饱肚. 即刻约朋友仔去试啦.碗仔翅公仔面 , 什锦, 炸老蛋 ($48) :碗仔翅做得几好, 甘夜去, 都唔会过咸, 又唔会太杰身. (因为有d由朝煲到晚, 味道会变得好浓).因为我都好怕太咸, 太糊仔既口感. 香姑同粉丝比较多, 有少少肉丝. 味道好正宗, 平时既碗仔翅味.加左公仔面. 大大碗 $20, 够哂饱肚. 公仔面煮得岩岩好, 硬身少少个只, 连埋d 碗仔翅食. 汤底都悭返.好特别, 而且好好味.什锦 有猪皮, 猪红, 生菜, 萝卜. 由于我食唔到太辣, 所以沙嗲另上. 沙嗲好香而且唔算好辣.猪红好味, 而且唔算太味精. 猪皮同萝卜 都好入味. 萝卜好甜好多汁, 有少少根.炸老蛋 未见过又未听过. 原来系炸左比较耐既鱼蛋. 炸到好透, 直头冇左弹牙肉质甘. 食入口系, 香脆爆d油出黎. 我本人就唔中意, 友人推介佢又中意. 我唔识欣赏.不过另外有炸蛋, 炸鱼蛋黎既, 会有返鱼蛋既弹牙肉质感个款.

碗仔翅公仔面, 什锦, 炸老蛋
碗仔翅公仔面 , 什锦, 炸老蛋 ($48) :

好特别, 而且好好味.

炸老蛋

2015-11-29