2024-09-09
亲爱的家人生日特意揾左一间比较特别餐厅食饭(5/9当日悬挂8号风球(魔羯),谂紧餐厅还开不开门,点知是正常营业,我地当然gogogo)一进去,我们选择了靠墙的座位坐低(墙上有美美少女画像)3个人倾左一阵就点了不少食物🥘😂🥢澳洲和牛封门柳·大啡菇和牛封门柳肉质唔会好韧,一口同大啡菇一齐放落口,味道唔错🥢大虾蟹肉·虾头油·日式煲仔饭大虾蟹肉好新鲜,我地就捞捞饭,再试一啖,觉得唔够味就加酱油❤️🥢黑毛猪脆片卡邦尼扁意粉黑毛猪脆片敲碎再捞埋扁意粉一齐食yummy😋🥢炸软壳蟹芝士咖喱海鲜烤油饼我地简左小辣,因为小辣真的好微辣,食锅内海鲜餐配上烤油饼,我地都食到停唔到口🍰铁观音巴斯克软心芝士蛋糕软心芝士配上铁观音茶味,食而不腻,淡淡铁观音茶味配上芝士,味道好夹😋仲要配上靓靓画碟,唔只食得,都望得❤️🧉Yoyolemon柠檬味冰沙,味道十分清新🧉Butterfly Peach有三层不同颜色(紫、白、桃🍑色)饮前记得搅匀,如果唔系,只饮到最尾果层味道P.s.当初选择呢间餐厅,其中一样是因为被生日画碟吸引了🤩 见到实物真系好靓👍配上蛋糕加蜡烛,食同影相都不错(寿星公都好钟意❤️)
特意揾左一间比较特别餐厅食饭
一进去,我们选择了靠墙的座位坐低
(墙上有美美少女画像)
3个人倾左一阵就点了不少食物🥘😂
🥢澳洲和牛封门柳·大啡菇
和牛封门柳肉质唔会好韧,一口同大啡菇一齐放落口,味道唔错
🥢大虾蟹肉·虾头油·日式煲仔饭
🥢黑毛猪脆片卡邦尼扁意粉
黑毛猪脆片敲碎再捞埋扁意粉一齐食yummy😋
🥢炸软壳蟹芝士咖喱海鲜烤油饼
🍰铁观音巴斯克软心芝士蛋糕
🧉Yoyolemon
柠檬味冰沙,味道十分清新
🧉Butterfly Peach